Wilt u ook beginnen met bijenhouden?
Een bijdrage leveren aan de instandhouding van de bijenstand?
En wilt u hierbij les van een imker met jaren ervaring?
Neem contact met ons op! in overleg kunnen wij een beginnerscursus bijenhouden aanbieden
U kunt hierbij denken aan de beste methoden voor het winnen van honing, hoe u kunt omgaan met zwermen en hoe u de bijen gezond en goed de winter doorkrijgt.

Bij voldoende deelname verzorg ik in April 2021 in Wapserveen een complete cursus bijen houden

De kosten van de cursus bedragen 230,– euro inclusief het verplichte cursusboek “Bijenhouden hoe doe je dat”, van Friedrich Pohl, het boek “Bijenhouden hoe doe je dat”

De organisatie van deze cursus wordt verzorgd door Angelique Schipper van De Drentse krent
Angelique is uw mentor die u na de basiscursus kan gaan begeleiden als u zelf bijen krijgt. U kunt met uw vragen bij haar terecht, Na afronding basiscursus kunt u uw eerste bijenvolkje aanschaffen bij De Drentse Krent.

De Cursus

In de maanden maart en april worden een 2-tal theorie lessen gegeven zodat u voldoende basiskennis krijgt om te begrijpen wat er tijdens de praktijklessen gedaan wordt. Vanaf april tot en met september worden een 5-tal praktijklessen gegeven zodat een goed beeld ontstaat wat er voor nodig is een bijenvolk een jaar rond te verzorgen. We beginnen met het kennismaken met het bijenvolk. Herkennen van het broed, voedselvoorraad, gezondheid van het bijenvolk en het verschil zien tussen een werkbij, een dar (mannetje), en de koningin. Verder het oogsten van honing, de verwerking van oude raten tot bruikbare bijenwas. We sluiten de praktijklessen af met het winter klaar maken van de volken zodat ze goed de winter kunnen overleven.
U kunt zich middels deze link aanmelden https://www.dedrentsekrent.nl/shop/bijenproducten/cursus-bijenhouden/