Jaarlijks wordt de honing van de Drentse krent opgestuurd naar London, hier wordt de honing aan verschillende tests onderworpen door een internationaal panel bestaande uit:
Professoren in de ecologische landbouw
Technisch experts op het gebied van chemische analyse
Experts in het bepalen en verifiëren van de geografische oorsprong
Wetenschappers gespecialiseerd in het controleren en verifiëren van de veiligheid van bijenproducten bestemd voor menselijke consumptie
Dit panel past verschillende tests toe op de honing:
Tijdens de organoleptische analyse wordt de honing onder andere blind geanalyseerd op smaak, geur en textuur.
Chemische analyse, tijdens deze analyse worden de exacte bestandsdelen van de honing bepaald. Denk hierbij aan fructose, suiker gehalte, de oorsprong van de suiker en of deze bestandsdelen logisch zijn.
Deze selectieprocedure is dusdanig nauwkeurig, dat elke minuscule afwijking in de honing lijdt tot een directe afkeuring.
De honing wordt sinds 2019 verstuurd, en is jaarlijks bekroond met zilver, goud en platina voor de kwaliteit en zuiverheid.