Wapserveen- London

Het afgelopen jaar werd Imkerin Angelique Schipper-Blok  al  aangenaam verrast  dat tijdens de jaarlijkse honingkeuring op de Markt van Melk en Honing te Zuidlaren  de honing van Angelique beter bekend als” De Drentse Krent “uit het Drentse Wapserveen, gepromoveerd werd tot de Lekkerste Honing van ons land. Maar 8 maand later 2 keer goud winnen in Londen op de international London Honey Awards, als enigste Nederlander, was een enorme verassing. Zelfs in 2020 werd de honing wederom 2 keer bekroond met goud. Angelique heeft een internationale band opgebouwd door de loop van de jaren heen met diverse imkers en imkerinnen over de gehele wereld , geen reisverslag zonder een bezoek te brengen aan lokale imkers van het desbetreffende land en uiteraard een wagen vol honing mee terug naar Nederland te nemen. In 2021 werd de honing wederom in London bekroont met prijzen, dit maal zelfs platina voor de bloemenhoning En ook de heidehoning werd bekroond met een zilveren plak, Trots op de bijen van de Drentse krent. Ook in 2022 werd twee keer goud gegeven, zowel aan de bloemen als de heidehoning.

Het internationale jury panel in London bestaat uit Professoren , doctoren, onderzoekers, technische managers, voedingswetenschappers , voedingstechnologen en docenten honingsommeliers uit de ecologische en gewone landbouw. Het internationale juryteam heeft  een organoleptische analyse onderzoek uitgevoerd  van elke honingsoort die zij hebben geproefd. De honing wordt tevens getest op chemische samenstelling. De Award is een betrouwbaar teken van superieure gecertificeerde smaak en kwaliteit, die zowel in binnenlandse als exportmarkten kan worden gebruikt.

De diverse honing producten worden geëvalueerd op basis van hun afzonderlijke en individuele eigenschappen en concurreren niet met elkaar.

Concurrentie in de nijverheid betekent belemmering van voortgang in de ontwikkeling  Goede Keepers , Bijenhouders concurreren niet met elkaar zij leren van elkaar. Een sociaal volk hetgeen in staat is tegenslagen te trotseren en met succes de strijd om het bestaan te voeren. Zoals de Imkerin is zijn haar bijen en smaakt de honing. Supertrots op ons in London behaalde gouden Label voor Honing van De Drentse Krent te Wapserveen.

Flowers and congratulations from the Mayor township Westerveld Drenthe The Netherlands