De bijenhouder en zijn Leerling

De Kennismaking 1 09-01-2018

Bijen een kast vol rijkdom en schoonheid , voor een natuurvriend is het bijenvolk  in zijn leven en ontwikkeling zeer aantrekkelijk door de waas van geheimzinnigheid dat een bijenvolk als het ware omhult omgeven door de vele raadsels, vele en verschillende individuen die samen een organisch geheel vormen.

Een ordelijke staat waarin ieder individu z’n eigen taak heeft en geen lichte!

Zo leg dat maar je nieuwbakken leerling uit , ik slaak een diepe zucht al gadeslaand op afstand , volg ik zijn versnelde bewegingen verbaasd over de wijze van het parkeren van zijn auto binnen 1 minuut tijd omgeven met bijenkastonderdelen op een laan van 40 meter lang en tien meter breed.

Ik voel mijn handen langs mijn gezicht glijden met mijn vingertoppen wrijf ik mezelf eens stevig over mijn hoofd en stel mijzelf nogmaals de vraag wie is imker of kan men het aanraden te worden

Darren zijn de mannelijke wezens in de kolonie de dar zijn ontwikkeling verschilt nog aanmerkelijk van die van  een werkbij of een koningin , De Dar ontstaat uit een onbevrucht ei gewoonlijk in een darrencel gelegd , ondertussen raap ik de uitgestalde kastdelen op en wandel terug naar mijn nest. Darren zijn luie donders ze laten zich voeren en onderhouden in het nest.

Huisvesting heb je in vele soorten maten en ieder korfje heeft zijn kruisje maar een beginneling zo’n kast aansmeren , maar het maakt mij wel uit getuige het medeleven dat mij overvalt. Wat een wanordelijke wriemelende massa lijkt is een “amateur” De beginnende imker die zo nu en dan uit de sleur van zijn dagelijks bestaan weggerukt wil worden.

.Wie dus imker moet worden voor eerst de man/vrouw die in een gunstige streek woont , die met het houden van een paar volken de omgeving een dienst bewijst en zichzelf een bron van genot verschaft , onder de voorwaarde wie na een bekomen bijensteek onwel wordt , laat deze liefhebberij varen.

Werk rustig en heb liefde voor uw bijenvolken.

Iedereen heeft een leermeester nodig , de beginnende imker gaat van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *