De Drentse krent kan een bijenzwerm bij u ophalen, heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek. Een zwerm is niet gevaarlijk. Blijf rustig en houd afstand. Bel De Drentse Krent zij komt langs om de zwerm op te halen. U mag bellen Appen om mij de exacte situatie te laten zien.

Wat is een bijenzwerm?

In de maanden mei en juni en soms ook nog wel in juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het bijenvolk, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw huis/onderkomen 

Ze vormen een klont bijen aan bijvoorbeeld een boomtak, een haag, een zogenaamde tussenstop Daar blijven ze veelal een paar dagen hangen. In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw permanent ‘huis’.

Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen in de bijenzwerm zijn er niet op uit om u te steken. Mocht u onverhoopt toch gestoken blijf vooral rustig en verwijder de angel. De angel moet zo snel mogelijk verwijderd worden, met de nagel of door met de botte kant van een mes over de steek te gaan. Gebruik nooit een pincet, hierdoor zou de gifklier open kunnen gaan en nog meer gif verspreiden.

Neem afstand tot een zwerm en laat het geheel met rust

Het team van De Drentse Krent helpt u graag met het verwijderen van de zwerm. Op verzoek komen wij de zwerm scheppen en nemen hem mee om het volkje in een kast of korf onder te brengen.

Hierbij gelden wel een aantal spelregels met betrekking tot onder andere reistijden de afstand mag niet meer dan 10 kilometer bedragen.

de zwerm wordt opgehaald en er zullen altijd een paar bijen achterblijven voor deze kleine groep achterblijvers komen wij niet weer terug ,deze groep achterblijvers zal weer terug keren naar hun oude onderkomen.

Het app contact zal bestaan uit kortstondig overleg hoe en waar de bijenzwerm zich heeft bevestigd , is het veilig om de zwerm te vangen hangt de zwerm heel hoog is er een ladder aanwezig.

voor het verwijderen van een bijenzwerm wordt 50,-euro in rekening gebracht.